Unika keramik

De små buttede vaser
De små buttede vaser
Porcelæns øreringe
Porcelæns øreringe
Jeg laver porcelænsøreringe på sølvstikker og sølvcreoler.
Raku abe
Raku abe
Stentøjs skeer
Stentøjs skeer
De her stentøjs og porcelæns skeer, kan du bruge til sukker, salt, marmelade, oliven og andet godt. Med de forskellige skeer, sætter du kulær på middagen.
To buttede - et sæt
To buttede - et sæt
Julenisser
Julenisser
Små sjove stentøjs julenisser, i mange forskellige udtryk og farver, er med til at gøre din december mere farvelig og hyggelig.
Porcelæns øreringe
Porcelæns øreringe
Engle
Engle
Englene er lidt i samme genre som julenisserne, bordset fra at de jo mere er en helårlig ting, du kan have stående fremme.
Raku
Raku
201027-TSP_4082-2
201027-TSP_4082-2

Jeg laver unika keramikkreationer – ikke en ting er ens. Jeg arbejder med pølseteknik og pladeteknik.


Jeg laver både funktionelle ting og små figurer. På værkstedet elsker jeg at arbejde med forskellige gamle naturbrændigsformer, fx Raku og Pit . 


Jeg arbejder med emner i stentøj og porcelæn. Du er velkommen til at kontakte mig og kom forbi og se hvad jeg laver.

Keramik

Japansk Raku Brænding


Herunder kan du læse lidt om Raku og se nogle af mine rakubrændte værker

Japansk Raku brænding


Rakubrænding er en gammel japansk brænding, som blev brugt til at brænde deres the ceremonier. Emnet forglødes i el ovn ved ca. 1000 grader. Derefter påføres en speciel rakuglasur.


Selve brændingen foregår udenfor i en olietynde, som er lavet om til en ovn. Temperaturen skal igen op på omkring 1000 grader.


Efter brænding, tages emnet op i luften, viftes mere eller mindre. Det vil give krakeleringer, hvis der er valgt en glasur, som har den egenskab.



Emnet lægges i en beholder med savsmuld. Emnet kan enten dækkes helt, med låg på, eller kun delvist. Der hvor der har været iltfattigt, og emnet ikke er glaseret, bliver det sort. Alt efter ild, ilt, luft, glasur, er der mulighed for at emnet bliver metallisk, eller fx krakelerer.


Raku er ikke egnet til våde ting, men gør sig super godt til tørre ting, og fx evighedsbuketter.

Keramik

Pitfireing


Herunder kan du læse lidt om Pitfireing og se nogle af mine pit værker

Pitfireing


Pit brænding er den ældste kendte metode til brænding af keramik. Eksempler er blevet dateret så tidligt som 29.000–25.000 f.Kr. Den tidligste kendte ovn stammer fra omkring 6000 f.Kr., og blev fundet på Yarim Tepe -stedet i det moderne Irak.


En ove til at brænde keramik i, tillader højere temperaturer og har for lænst erstattet pit brænding, som den mest udbredte metode til at brænde keramik, selvom teknikken stadig finder begrænset brug blandt visse studiepottemagere og i Afrika.



Ubrændte gryder ligger sammen i en grube i jorden og er omgivet af brændbare materialer som træ, spåner, tørret gødning, blade og undertiden metaloxider og salte for at påvirke grydernes overflade. Toppen af ​​gruben kan beskyttes med fugtigt ler, skår, større træstykker eller metalplader. Den fyldte pit tændes derefter.

Jydepotterne er brændt som Pit brænding. Først glitter jeg emnet, når det er læderhårdt, derefter forglødes emnet. Når det er gjort, kommer jeg groft salt, blåsten, organiske madrester, som fx bananskrald og tang på emnet.


Herefter tager jeg ud til en hjemmebygget ovn af sten, hvor det skal brændes til ca. 1100 grader. Når ovnen har stået ca. 24 timer, er den færdig.


Man kan også gøre det direkte i et hul i jorden. Som beskrevet i teksten i første kolonne.


Alt efter hvor og hvordan kemien har sat sig, vil der fremkomme forskellige jordfarver på tingen. Jeg efterbehandler med bivoks, for at få emnet mere blankt.


Det er ikke egnet til våde madvarer.

Keramik

Porcelæn øreringe og hjerter


Herunder kan du læse lidt om mine porcelæn øreinge og hjerte kæder

Porcelæn øreringe og halskæde hjerter


Trænger du til lidt selvforkælelse, eller mangler du en anderledes gaveide til en veninde, søster, datter eller mor, så er de fine håndlavede porcelæns sølv øreringe, måske noget?


Jeg laver både creoler og stikkere. Skriv til mig for at få oplyst hvilke jeg har.


Du kan altid skrive til mig, og komme forbi og se hvad jeg har. Ligesom du kan besøge mine Åbne Døre en gang om året. Se mere på www.ltkunst.dk

#handmade #procelænsøreringe #porcelænssmykker #keramiksmykker #keramikøreringe #ts-creations #håndlavede#porcelainearrings,#porcelainejewelry, #ceramicjewelry, #ceramicearrings

Keramik

Stentøj


Herunder kan du læse lidt om mine unika stentøjskeramik værker

De buttede

Måne

Figur

Skeer

Stentøj


Stentøj er det tætteste man kommer på at lave sten.

Stentøjstemperaturen ligger på ca 1260 grader. Man benytter stentøjsler. Efter at emnet er lavet, tørre det, herefter forglødes det ved ca 900-1000 grader. Derefter glaserer/oxydere man og det brændes en glasurbrænding på de ca. 1260 grader.

Jeg benytter forskellige typer stentøjsler. De har forskellig charmotteindhold. Charmotten er brændt ler der er knust. Det tilføres stentøjsleret, for at gøre det mere stabilt og giver en mere jævn tørring.


Processen ... En vase bliver til